Wednesday, June 7, 2023
Home Sport Navijači i igrači Hajduka napravili 100 hiljada eura štete na Rujevici

Navijači i igrači Hajduka napravili 100 hiljada eura štete na Rujevici

Materijalna šteta na riječkom stadionu Rujevici koja je nastala tokom utakmice finala Kupa Hrvatske između Hajduka i Šibenika, procijenjena je na oko 100 hiljada eura, objavio je HNK Rijeka.

HNK Rijeka se oglasio o tome potaknut mnogobrojnim upitima navijača i medija.

Najveća šteta je na istočnoj tribini na kojoj su bili navijači Hajduka. Potpuno je uništena većina sjedalica. Neke od njih su zapaljene i istopljene pomoću pirotehničkih sredstava, a oštećena je i armirano-betonska konstrukcija tribine.

Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, oštećen je metar četvorni travnjaka zbog aktiviranja pirotehničkih sredstava, topovskog udara.

Oštećen je i mural na ulazu na istočnu tribinu stadiona. Riječ je o muralu “Zajedno” na kojem su predstavljeni štićenici Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Prilikom bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu oštećeni su dijelovi umjetne trave i zaštitne mreže. Nakon utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine uništen je pano koji prekriva zid tribine širok 15 i visok osam metara.

Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili navijači Šibenika, oštećeno je manje sjedalica, ali je uništen sanitarni čvor.

Na južnoj i zapadnoj tribini također je oštećeno nešto sjedalica, a u svlačionici kojom su se koristili igrači HNK Hajduk aktivirana su dva protupožarna aparata, saopćio je HNK Rijeka, dodajući da će podnijeti imovinsko-pravni zahtjev zbog počinjenog kažnjivog djela oštećenja tuđe stvari.

HNK Rijeka je dodao i da su u toku radovi na uklanjanju štete, a zahtjev za nadoknadu štete proslijedit će se organizatoru utakmice, Hrvatskome nogometnom savezu, prenosi Hina.

(FENA)

- Reklama -

Popularno