Sunday, June 4, 2023
Home Sport Klopp: Nismo završili peti zbog posljednjih deset utakmica, već zbog onoga što...

Klopp: Nismo završili peti zbog posljednjih deset utakmica, već zbog onoga što se događalo prije

Licerpool u nedjelju u 17:30 gostuje kod Southamptona u posljednjem, 38. kolu Premier lige. Liverpool će sezonu završiti na petom mjestu te će igrati Evropsku ligu, što je pozitivno s obzirom na katastrofalan ulazak u sezonu. Trener Jurgen Klopp održao je konferenciju za medije uoči ogleda sa zadnjim klubom engleske lige.

Na početku je govorio o poruci Mohameda Salaha, koji je napisao: “Potpuno sam shrvan. Za ovo nema apsolutno nikakvog opravdanja. Imali smo sve što nam je potrebno da sljedeće sezone uđemo u Ligu prvaka i nismo uspjeli. Mi smo Liverpool i ulazak u Ligu prvaka je minimum. Žao mi je, ali prerano je za ohrabrujući ili optimistični post. Iznevjerili smo vas i sebe.”

Klopp je na to rekao: “Bojim se kakve ćete naslovnice u medijima napraviti zbog toga. Napravite mi uslugu i dajte sve od sebe. Činjenica je da nećemo igrati Ligu prvaka, čak sam i ja to shvatio nakon zadnje utakmice. Podcrtao sam to”, rekao je Klopp, dodavši kako su “odavno svjesni da ovo nije historijska sezona”.

“U svlačionici nije loše raspoloženje. Naučili smo ne upirati prstima. Nismo završili peti zbog posljednjih deset utakmica, već zbog onoga što se događalo sedmicama prije”, nastavio je njemački stručnjak. Pitali su ga smatra li da će zbog neigranja Lige prvaka teže dovesti nove igrače.

“Ne vjerujem, ali vidjet ćemo. Stvari uvijek mogu poći onako kako ne želiš. Što boljeg igrača želiš, to će ga neki klub teže pustiti”, odgovorio je. “Nisam navikao igrati zadnje utakmice uoči kojih je sve riješeno. Uobičajeno je puno toga u igri, no igrat ćemo kako bismo pobijedili”, dodao je.

Pitali su ga slažu li se ostali igrači sa Salahovom porukom. “Svi tako mislimo, ovo nije sezona kakvu smo priželjkivali. Nećemo razgovarati o ovoj sezoni u kojoj smo propustili razveseliti navijače, iako je bilo dobrih trenutaka.

Da smo završili četvrti, bila bi to normalna sezona. Ne odlična, ali kvalificirali bismo se. Ponekad to moraš prihvatiti. Ovdje sam sedam i pol godina, nismo uvijek išli prema naprijed. Lijepo je što sam tako dugo ovdje, no moram pronaći nova rješenja”, zaključio je Klopp.

- Reklama -

Popularno