Thursday, June 1, 2023
Home Sport Bošnjaković: Pokušat ćemo mirne glave da odlučimo o našoj sudbini

Bošnjaković: Pokušat ćemo mirne glave da odlučimo o našoj sudbini

Ostao je još jedan korak Tuzla Cityju do konačnog opstanka u m:tel Premijer ligi BiH. Prepreka se zove Zrinjski. Aktuelni prvak koji stiže u Srebrenik bez rezultatskog imperativa, ali koji sigurno ne dolazi na “izlet”.

Ovu nedjeljnu utakmicu najavili su danas trener tuzlanske ekipe Milenko Bošnjaković i napadač Irfan Hadžić.

“Svjesni smo šta nas čeka u nedjelju. Znamo šta nam znači pobjeda a šta znači poraz. Čitava svlačionica je izuzetno motivisana. Pokušat ćemo da tu utakmicu dobijemo. I da ispravimo sve ove stvari koje su se dešavale u proteklom periodu”, kazao je Bošnjaković.

Kada je u pitanju sastav za nedjelju, Tuzlaci imaju određenih problema.

“Skupo smo platili pobjedu u Konjicu. Nećemo imati kartoniranih igrača a to su Karjašević, Gavrić i Ćorić. Nadomjestit će ih oni koji budu spremni. Vraćaju nam se Mehidić i Hasanbegović koji su odradili suspenziju”, kazao je Bošnjaković.

Potom se malo osvrnuo i na protivnika.

“Pokušat ćemo mirne glave, trezveno, da odlučimo o svojoj sudbini. Zrinjski izuzetno cijenimo i respektujemo. Znamo o kakvoj se ekipi radi. Imaju kvalitetan igrački kadara, dobrog trenera, dobre strukture kluba…Nadam se da ćemo ipak uspjeti u našoj namjeri i našim navijačima i rukovodstvu kluba podariti sreću i zadovoljstvo”, kazao je Bošnjaković.

Zatim se medijima obratio i junak zadnje pobjede u Konjicu, Irfan Hadžić.

“Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica. U tih preostalih 90 minuta treba da pokažemo da zaslužujemo da opstanemo u Premijer ligi. Pobjeda u Konjicu nas je podigla kako fizički tako i psihički i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti da slavimo i ostvarimo opstanak u ligi”, kazao je Hadžić.

Utakmica Tuzla City – Zrinjski igra se u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku, uz prijenos na Areni Sport.

- Reklama -

Popularno