Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić u izjavi za medije kazala je da su policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS danas proveli akciju “Vizionar”.

– Izvršeni su pretresi na više lokacija. Muškarac, 1983. godište, inicijala A. S. je lišen slobode zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave. Trenutno se na kriminalističkoj obradi nalazi više osoba. Ova akcija provodi se zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi – rekla je Novalić u izjavi za medije. 

Podsjećamo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode operativno-taktičku akciju “Vizionar”.

– U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS – saopćeno je danas ranije.