Thursday, June 8, 2023
Home Sport Senzacija na pomolu: Ferrari nudi Lewisu Hamiltonu 46 miliona eura

Senzacija na pomolu: Ferrari nudi Lewisu Hamiltonu 46 miliona eura

Sve su glasnija nagađanja da Ferrari želi dovesti vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona, a sad je napokon otkrivena i cifra kojom ga žele privući u Maranello.

Mercedes se muči već drugu sezonu u nizu, a iako nema bolid kojim bi napao novu titulu, Lewis Hamilton je još ranije više puta isticao da je posvećen ostanku u ekipi. No, još nije potpisao novi ugovor, sedam titula svjetskog prvaka Formule 1 već ima, ali nije odustao od lova na osmu jer bi tako otišao stepenicu dalje u odnosu na legendarnog Michaela Schumachera

Problem? Pa to što mu Mercedes ove, ali gotovo sigurno ni sljedeće sezone, ne može ponuditi konkurentan bolid. San o novoj titulu zato Hamilton mora potražiti u nekoj od konkurentskih ekipa.

Italijanski i engleski mediji sad otkrivaju kako je Ferrari već krenuo u akciju te je za Lewisa Hamiltona pripremio nevjerovatnu ponudu od čak 40 miliona funti ili nešto više od 46 miliona eura. Sve to samo kako bi Britanac sljedeće sezone vozio za momčad iz Maranella.

Hamilton je trenutno u posljednjoj godini ugovora s Mercedesom te je već neko vrijeme u vrlo ‘bliskom’ kontaktu s predsjednikom Ferrarija Johnom Elkannom.

Elkann namjerava ‘upariti’ Hamiltona s Charlesom Leclercom, dok bi Carlos Sainz Jr. postao višak. Neki izvori tako već sad Španca povezuju s ekipom Audija koja sljedeće sezone ulazi u Formulu 1.

Druga je varijanta i ona prema kojoj bi Hamiltonov dolazak u Ferrari natjerao Leclerca na odlazak. U tom bi se slučaju dogodila ‘zamjena’ jer bi Charles Leclerc zauzeo Hamiltonovo mjesto u Mercedesu.

- Reklama -

Popularno