Thursday, June 1, 2023
Home Sport Džanan Musa se obratio navijačima na dočeku i izmamio aplauz

Džanan Musa se obratio navijačima na dočeku i izmamio aplauz

Košarkaši Reala danas su se vratili u Španiju nakon osvajanja titule prvaka Evrope, a na dočeku pred brojim navijačima obratio se i Džanan Musa te poručio da bez njihove podrške ništa ne bi bilo moguće.

Realovi igrači su s balkona pozdravili svoje navijače nakon što su osvojili 11. titulu prvaka Evrope, a koliko cijeni podršku navijača i koliko im je ona bitna najbolji je pokazatelj ono što je Musa rekao, prenosi Klix.

“Mnogo vam hvala za pomoć ove sezone. Ovo ne bi bilo moguće bez vas. Hala Madrid, idemo”, rekao je Musa, a navijači su ga pozdravili aplauzom.

U finalnoj utakmici protiv Olympiacosa u pobjedi rezultatom 79:78 Musa je postigao šest poena uz jedan skok i četiri asistencije.

Musi je ovo bila druga titula osvajača Eurolige nakon što je 2021. godine, iako sa minimalnom minutažom, bio član Efesa koji je tada postao prvak Evrope. Ipak, tada nije imao zapaženu ulogu u svom timu i nije ni bio na u rosteru u finalom meču, pa je jasno da ova titula prvaka Evrope ima znatno veću važnost.

Podsjetimo, naslov prvaka Starog kontinenta Kraljevima je donio nevjerovatni Sergio Llull koji je tri sekunde prije kraja meča postigao koš za pobjedu iz nemoguće pozicije.

- Reklama -

Popularno