Sunday, June 4, 2023
Home Sport Zoranu Saviću zabranjen dolazak na utakmicu zbog vrijeđanja sudije iz BiH

Zoranu Saviću zabranjen dolazak na utakmicu zbog vrijeđanja sudije iz BiH

Disciplinski sudija ABA lige Hrvoje Vidan izrekao je kaznu sportskom direktoru Partizana Zoranu Saviću zbog vrijeđanja sudije Dragana Porobića iz Trebinja poslije druge utakmice četvrtfinala regionalnog play-offa, odigrane u Morači.

U odluci donesenoj prije tri dana navedeno je da je Savić verbalno napao i vrijeđao bh. sudiju, neprimjereno se ponašao i tako počinio prekršaj zbog kojeg mu se prema Disciplinskom pravilniku izreče kazna privremene zabrane pristupa dvoranama.

“Sportskom direktoru KK Partizan Zoranu Saviću zabranjuje se pristup dvoranama na razdoblje od jedne utakmice i to utakmice broj 191, 3. kola četvrtfinala Prve ABA lige. To znači da Savić neće smjeti da prisustvuje meču Partizana i Studentskog centra koji će biti odigran u ponedjeljak uveče”.

Uz to, Savić će zbog vrijeđanja sudije platiti 1.500 eura kazne u roku od 21 dana od dana prijema računa. Partizan je u drugoj utakmici, odigranoj u četvrtak u Podgorici, ostvario pobjedu kojom je izjednačio u seriji i zakazao “majstoricu” u Štark areni, koja se igra večeras (20 sati, Arena Sport 2).

- Reklama -

Popularno