Wednesday, June 7, 2023
Home Sport Valencia u haotičnoj utakmici savladala Real, Vinicius dobio crveni karton i uvrede...

Valencia u haotičnoj utakmici savladala Real, Vinicius dobio crveni karton i uvrede s tribina

Valencia je pobijedila Real Madrid 1:0 u 35. kolu La Lige. Vrijedna tri boda Valenciji u borbi za ostanak donio je Diego Lopez u 33. minuti. U drugom se poluvremenu igralo 17 minuta sudijske nadoknade.

Utakmicu je obilježilo žestoko vrijeđanje Realovog Viniciusa Juniora, koji je u 97. minuti dobio crveni karton zbog šamaranja Huga Dura u jednom naguravanju, u kojem ga je isti igrač uhvatio oko vrata.

Realov Brazilac cijelu se utakmicu borio s uvredama navijača, a jednog je za vrijeme utakmice i prozvao, pokazujući prstom prema tribini.

Sudija Bengoetxea izvinjavao se Viniciusu, a na semaforu Mestalle pojavila se rečenica kako Valencia osuđuje nasilje i vrijeđanje u nogometu. Stvar je toliko izmakla kontroli da je Valencijin kapiten Jose Gaya otišao do tribina kako bi pokušao upristojiti Valencijine navijače.

Ubrzo nakon toga navijači su rasistički počeli vrijeđati Viniciusa, koji je sucu rekao kako više ne želi igrati, odnosno kako će sam prestati igrati ako glavni arbitar ne prekine utakmicu. Ipak, Brazilac nije ostao dužan domaćim navijačima – gestikulirao im je broj dva prstima, čime je htio poručiti kako Valenciju čeka druga liga. To je uzrokovalo prekide i nadoknadu od 17 minuta. Real ipak na kraju nije izbjegao poraz.

- Reklama -

Popularno