Sunday, June 4, 2023
Home Sport Tragedija u Salvadoru: Navijači ginuli u stampedu na nogometnoj utakmici

Tragedija u Salvadoru: Navijači ginuli u stampedu na nogometnoj utakmici

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a desetine su povrijeđene u subotu tokom stampeda na nogometnoj utakmici u glavnom gradu Salvadora, objavila je tamošnja policija.

“Prve informacije ukazuju na stampedo navijača koji pokušavaju nasilno ući na stadion da bi gledali utakmicu Alianze i FAS-a na stadionu Cuscatlan”, objavila je policija.

Ministar zdravstva Salvadora Francisco Alabi je na Twitteru objavio da su sve hitne službe odmah poslane na teren te da aktivno djeluju kako bi pomogle svima koji su povrijeđeni. Ukupno je zasad potvrđeno da je povrijeđeno oko 90 ljudi, a mnogi od njih prevezeni su u lokalne bolnice.

Predsjednik Salvadora Nayib Bukele najavio je “detaljnu istragu” policije i javnog tužilaštva.

“Svi će biti pod istragom. Klubovi, treneri, stadion, firma koja prodaje karte, liga, Savez, ko god. Tko god je kriv za ovo, neće proći nekažnjeno”, napisao je Bukele na Twitteru.

Alianza i FAS su dva najpopularnija kluba u Salvadoru, a stadion Cuscatlan na kojem su igrali susret može primiti preko 53.000 navijača te se očekuje da će brojka povrijeđenih rasti kako će istraga ići dalje.

- Reklama -

Popularno