Sunday, June 4, 2023
Home Sport Jusufbegović: Mislim da nismo pogriješili što smo odlučili ići do kraja na...

Jusufbegović: Mislim da nismo pogriješili što smo odlučili ići do kraja na oba fronta

Velež je danas na stadionu Rođeni poražen od Sarajeva (3:5) i tako definitivno izgubio svaku šansu da se plasira u Evropu treću sezonu zaredom.

Na press-konferenciji nakon meča šef struke mostarske ekipe Nedim Jusufbegović je kazao:

“Prije svega, čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi, kolegi i ekipi na sasvim zasluženo izborenoj Evropi. Svaka čast, radili su u teškim okolnostima. Pokazali su zašto su veliki klub. Mi smo kreirali dovoljan broj prilika u ovoj utakmici, međutim u ključnim trenucima nismo postizali golove. S druge strane znali smo da smo nešto mekši u odbrani i da je to neka druga postavka, da ćemo se patiti s njihovim igračima i kvalitetom. To se na kraju i pokazalo”, kazao je Jusufbegović i nastavio:

“Žao mi je što smo na kraju izgubili fokus i koncentraciju u ovoj borbi za Evropu. Nisam uspio da držim pojedine igrače u tonusu cijelo vrijeme, desilo se i to što se desilo u Kupu. Ne trebamo tražiti alibije nigdje. Imali smo sve u svojim rukama, bez obzira na okolnosti. Imali smo i Igman, Željo, Široki… Sve smo to mogli pobijediti. Uzroke trebamo tražiti u sebi. Generalno, odakle smo krenuli i gdje smo došli, apsolutno možemo biti zadovoljni”.

Na pitanje da li su neke stvari mogle drugačije da se dese, strateg Veleža je odgovorio:

“Možda bi bila kvalitetnija ideja da smo se negdje opredijelili. Ali, u datom trenutku nismo ni mi znali koliko ćemo dogurati u prvenstvu. Sve nas je nešto tjeralo, i jedno i drugo, da idemo do kraja. Slažem se da trebamo razmisliti jesmo li donijeli pogrešnu odluku što smo krenuli na oba fronta. Međutim, kad pogledam sad situaciju, smatram da nismo. Zašto? Zato što je ovo jedno veliko iskustvo. Veliki klubovi uvijek nastoje da se bore na oba fronta do kraja. Da dobiju jedno iskustvo i da sljedeće godine opet dođeš da se boriš do kraja. To iskustvo trebamo sada iskoristiti u ovom prelaznom roku, znaš šta ti treba.”

- Reklama -

Popularno