Monday, May 29, 2023
Home Sport Porodica se oglasila saopštenjem: Novak Đoković ugasio teniski klub

Porodica se oglasila saopštenjem: Novak Đoković ugasio teniski klub

Teniski klub Novaka Đokovića prestaje s radom i najbolji teniser svijeta vratit će prvog dana juna svoj teniski centar Beogradu. Vraćanje centra znači i gašenje kluba, o čemu su prije nekoliko dana pisali srbijanski mediji navodeći da je odluka šokantna i neočekivana.

U svojoj 15-ak godina dugoj historiji taj je teniski centar bio domaćin sedam ATP turnira i jednog WTA turnira, a Đoković ga je koristio i za svoje pripreme i trening. Danas se u saopštenju porodice Đoković potvrđuje prestanak rada, ali ne objašnjava zašto je do toga došlo.

“Dugo smo razmišljali i donijeli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od deset godina. S velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu”, navodi se na početku.

Ističe se da je više desetaka hiljada djece na tom mjestu zaigralo tenis i podsjeća na uspješne organizacije turnira s kojih je najljepša slika Beograda bila poslana u svijet. Uz zahvalu institucijama na pomoći i hiljadama na nezaboravnim trenucima, zaključuje se:

“Na kraju ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekt i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda. Upravni odbor naše firme će fokus rada usmjeriti na nove projekte, od kojih će se neki nastaviti baviti teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti pravovremeno obaviještena.”

- Reklama -

Popularno