Monday, May 29, 2023
Home Sport Bogdanović: Osim je preteča modernog fudbala, ovo što danas igra Guardiola

Bogdanović: Osim je preteča modernog fudbala, ovo što danas igra Guardiola

Bivši fudbaler Željezničara, danas stručni sportski konsultant, Rade Bogdanović izjavama nerijetko podigne mnogo prašine u regionalnim, ali i svjetskim medijima.

Nedavno je Bogdanović gostovao na podcasti “Alesto” gdje je govorio o brojnim temama, a jedna od njih bio je i legendarni Švabo, Ivica Osim, prenosi N1.

“On je toliko dobro vidio fudbal, on je preteča modernog fudbala. I ovo tika-taka što igra danas Guardiola. Osim se vratio na Grbavicu 1983. godine, ja sam tada došao na prvi trening. Tamo je bio onaj crni, šljakasti teren, crna zemlja, blato, kiša. Sada, dolazimo, vraćamo se na stadion gdje su nam glavne svlačionice. On je imao Citroena koji se dizao. Vratio se iz Francuske sa tim automobilom i jedini je ulazio u stadion, dakle u sklopu, ostali su bili vani na parkingu”, rekao je Bogdanović, a potom dodao:

“Mene nije trenira, tada je otišao u Fudbalski savez, ali bili smo tada klinci i za nas je bio sve, bio je idol. Gledali smo njegove treninge. Čitava ta generacija od Radmila Mihajlovića, Komšića, Šabanadžovića. Čapljića, Bahtića… Bila je to sjajna generacija i on je bio učtljiv, kulturan, gospodin. Nikad nije prvi prošao da nije rekao dobar dan momci, kako ste? S kim igrate. Znao je s igračima, znao je da nas digne, da nas spusti. Znao se našaliti, a volio je posjed, volio pas. Svi su oni postali bolji fudbaleri s njim, najmanje 50% nego da ih je trenirao neko drugi.”

- Reklama -

Popularno