Thursday, June 1, 2023
Home Sport Direktor Cityja: Nije tačno to da smo uložili puno pa da zato...

Direktor Cityja: Nije tačno to da smo uložili puno pa da zato pobjeđujemo

Manchester City je u srijedu navečer izborio finale Lige prvaka pobjedom 4:0 nad aktuelnim evropskim prvakom Real Madridom, a njegov izvršni direktor Ferran Soriano kaže da to nije posljedica velikog ulaganja u kupnju igrača.

“Samo trebate pogledati ulaganja u igrače u Engleskoj u posljednjih godinu dana, u zadnjih tri do pet godina. Nikada nismo na vrhu po potrošnji. Chelsea i Manchester United su uložili više od nas. To da smo uložili puno pa da zato pobjeđujemo, nije tačno”, izjavio je Soriano za špansku televiziju Movistar+.

City je prošlog ljeta potrošio 162 miliona eura na pojačanja, od čega 60 miliona eura na napadača Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund, no istovremeno je prodao igrače za 150.5 miliona eura, podatak je internetske stranice Transfermarkt.

“Liga prvaka je nama pomalo simbolična. Naš svakodnevni rad je usmjeren na englesku Premier ligu, takmičenje koje je teško osvojiti. Uspijemo li ga osvojiti sada, bit će nam to treća sezona zaredom da ga osvajamo. Peti put u šest godina”, izjavio je Soriano, 55-godišnji španski biznismen, koji je od 2012. godine izvršni direktor tog engleskog kluba.

“Iz svog iskustva mogu reći da ne možeš svu svoju strategiju bazirati na Ligi prvaka jer rezultat u njoj ovisi o ždrijebu, o tome imaš li dobar ili loš dan. Tako da kada jednog dana osvojimo Ligu prvaka, bit će to tek nešto simbolično”, rekao je.

- Reklama -

Popularno