Monday, May 29, 2023
Home Sport Uplatili rekordnu taksu: San Diego novi član američke MLS lige

Uplatili rekordnu taksu: San Diego novi član američke MLS lige

Američka Major League Soccer (MLS), dobila je od San Diega naknadu od 500 miliona dolara za uključivanje novog tima od 2025. godine, prenose lokalni mediji.

Vlasnici San Diega bit će egipatski milijarder Mohamed Mansur i lokalna organizacija Sycuan Band of the Kumeyay Nation“ Među manjinskim dioničarima bit će bivši reprezentativac SAD, Landon Donovan i sadašnji igrač Inter Miamija, Deandre Yedlin.

Bit će to i treći klub iz južne Kalifornije, poslije Los Angeles Galaxyja i Los Angeles FC. Očekuje se da nova ekipa igra na stadionu univerziteta San Diego State, poznatijem po imenu Snapdragon, kapaciteta 35 hiljada mejsta. Ovaj objekat su koristili muški i ženski fudbalski timovi, kao i ragbi ekipe.

Taksu koju su platili iz San Dijega, daleko prevazilazi do sada rekordnih 325 miliona dolara, koliko je svojevremeno uplatio FC Charlotte. Saint Louis City, koji je ove sezone ušao u MLS, platio je 200 miliona dolara za učešće u šampionatu.

San Diego će biti 30. tim u MLS. Njihova kandidatura je pobijedila Sakramento i Las Vegas, koji nisu uspjeli da postignu dogovor sa organizacijom.

- Reklama -

Popularno