Monday, May 29, 2023
Home Sport Rendulić: Ovakve utakmice su praznik nogometa, ali ne treba očekivati neku ljepoticu

Rendulić: Ovakve utakmice su praznik nogometa, ali ne treba očekivati neku ljepoticu

Nogometaši Zrinjskog su osigurali novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine, osmi ukupno i drugi uzastopno, a sada se okreću drugom cilju, osvajanju dvostruke krune.

Zrinjski ima samo jedan Kup u svom vlasništvu, a nijednu duplu krunu. Ta činjenica, a pogotovo činjenica što je finale ujedno i mostarski derbi, izaziva veliko uzbuđenje. Kako među navijačima, tako i među nogometašima Zrinjskog.

“Ovakve su utakmice uvijek praznik nogometa, kako za Mostar tako i za cijelu BiH. Nadam se samo da će sve proteći kako treba i kako se svi nadamo. Što se nas tiče, dat ćemo sve od sebe da se prezentiramo na najbolji način i da osvojimo dvostruku krunu”, kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić, prenosi Bljesak.

Bit će ovo četvrti mostarski derbi samo u ovoj sezoni i Zrinjski je dobio sva tri, uključujući i dvije utakmice koje je vodio Rendulić.

“Treba zaboraviti sve te rezultate jer u Kupu, pogotovo u finalu, nema favorita. Utakmica je specifična jer igraju dva kluba iz istog grada. Sigurno da neće biti neka ljepotica. Bit će čvrsta i više natjecateljska, a nadam se da ćemo u takvoj igri mi izaći kao pobjednici”, dodao je Rendulić.

I dok je Zrinjski otkako je Rendulić naslijedio Sergeja Jakirovića izgubio samo jednu utakmicu, Velež je izgubio onu formu koju su imali otkako je došao Nedim Jusufbegović. Rođeni su u zadnjih pet utakmica slavili samo jednom.

“Rezultati sugeriraju da smo u boljem ritmu nego Velež. Sigurno da je bolje kada ulazite u utakmicu nakon pobjeda nego nakon lošijih rezultata, ali to ne mora ništa značiti. Utakmica je spefična i puno će ovisiti o inspiraciji. Moramo zaboraviti sve prijašnje utakmice i igrati ovu kao da su početne pozicije. Šanse su podjednake za obje ekipe”, dodao je.

Rendulić ima nekoliko igrača koji se vraćaju nakon pauze, poput Tičinovića, Sučića ili Ivančića, ali opet ima na raspolaganju sve igrače za susret s Veležom koji ima puno većih problema s kadrom.

“Momčadi se poznaju jako dobro, a osim što smo igrali puno i gledali smo ih jako puno puta. S te strane nitko nikoga ne može iznenaditi i odlučit će trenutna inspiracija”. 

I dok ekipa Zrinjskog u Zenicu putuje danas, Ultrasi i ostali navijači Zrinjskog otputovat će u srijedu. Ultrasi su došli i na trening Zrinjskog dati do znanja igračima koliko im ova utakmica znači.

“Ultrasi se spremaju napuniti tribine koje su predviđeni za njih. Naravno da su nam vjetar u leđa i uvjereni smo da će navijati iz petnih žila”, zaključio je Krunoslav Rendulić.

Finale Kupa BiH igra se u srijedu u Zenici. Prijenos od 18 sati možete pratiti na kanalu Arena Sport 1.

- Reklama -

Popularno