Wednesday, June 7, 2023
Home BiH Ciklona i dalje iznad BiH: Kiša i danas pada, grmljavina, jaki pljuskovi….

Ciklona i dalje iznad BiH: Kiša i danas pada, grmljavina, jaki pljuskovi….

Prostrano ciklonalno polje i dalje će se zadržati iznad Bosne i Hercegovine, ali i šire regije.

Ciklona će uslovljavati oblačno vrijeme sa kišom, povremeno jačim pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine prognoziraju se u Hercegovini. Najkišovitije bit će u utorak i srijedu. Od četvrtka iako će i dalje biti oblačno, padavine neće biti toliko obilne. Temperature zraka u granicama višegodišnjeg prosjeka, tj slične temperaturama u prethodnom periodu.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 8°C do 12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 16°C i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će i u zadnjoj sedmici mjeseca. Tokom kraćih pljuskovitih padavina nisu isključeno grmljavinsko nevrijeme. Neznatno toplije u odonsu na sedmicu ispred nas.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 10°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 19°C i 25°C u Bosni, u Hercegovini do 27°C.

Iz FHMZ-a navode da je za danas u većem dijelu naše zemlje upaljeno narandažsto upozorenje zbog lokalno intenzivnijih padavine, grmljavina i jakih do olujnih udara vjetra.

Narandažsto upozorenje izdato je za područje Hercegovine, sjeveroistok i sjeverozapad Bosne.

Patria

- Reklama -

Popularno