Thursday, June 1, 2023
Home Sport Brazilski mediji otkrivaju: Dinamo u borbi s Bruggeom i Ludogoretsom za potpis...

Brazilski mediji otkrivaju: Dinamo u borbi s Bruggeom i Ludogoretsom za potpis Santosa

Dok se u Hrvatskoj piše o tome da bi Dinamo mogao dovesti Matiju Frigana iz Rijeke i Žana Vipotnika iz Maribora, na drugom kraju svijeta pojavila se priča o transferu koji Zagrepčani dogovaraju na potpuno drugoj strani svog kadra.

Naime, ne radi s o napadaču, već o stoperu. Brazilski mediji pišu da Dinamo pokušava u tajnosti dogovoriti dovođenje 19-godišnjeg Ruana Santosa iz Cruzeira.

Jasno je, čim čitate ovaj tekst, da ovaj dio “u tajnosti” nije bio najuspješniji te je sada ta priča već odjeknula tamošnjim medijima. Doduše, ne znači to da se Dinamo sam odao, Santosa žele još Club Brugge i Ludogorets pa ne treba isključiti opciju da je mogućnost ovog posla javnom napravio baš brazilski klub. Standardna je to tehnika podizanja cijene igraču, iako zasad nema informacija o visini potencijalne odštete.

Santos je, prema informacijama koje nudi Transfermarkt, 187 centimetara visoki dešnjak koji igra na poziciji stopera, a ugovor s Cruzeirom ima do ljeta sljedeće godine. Brazilci pišu da ne planira potpisati novi, dakle sada je trenutak kad bi mogao odraditi transfer i napustiti klub.

Priča oko transfera je malo kompleksna jer se ne radi o standardnom poslu u kojem samo četiri strane moraju biti zadovoljne. Ovoga puta je u priči više faktora nego samo igrač, njegov menadžer i dva kluba. Naime, prava na Santosa su trodijelna. Najviše, čak 60 posto vlasništva ima Cruzeiro, 30 posto ima njegov bivši klub Palmeiras, a 10 posto vlasništva nad igračem pripada njemu samom.

Santos je debitirao u seniorskom nogometu još prošle godine pa se može reći da ima nešto iskustva, a bio je na posljednjem popisu reprezentacije Brazila do 20 godina za prijateljske utakmice s Uzbekistanom, Dominikanskom Republikom i Irakom.

- Reklama -

Popularno