Thursday, June 1, 2023
Home Sport Ancelotti: Ako nam moraju zabiti gol, neka to urade što prije

Ancelotti: Ako nam moraju zabiti gol, neka to urade što prije

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti najavio je revanš susret polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja na Etihadu.

Prvi susret na Bernabeuu završio je neriješeno (1:1).

“Blizu smo da napravimo nešto važno kao u prošloj sezoni. Vrlo smo motivisani. Znamo da će biti komplikovano, ali to nam pomaže da budemo na našoj najboljoj mogućoj razini. Sretni smo što smo ovdje, ali za klub kao što je Real to je normalno. Od zadnjih 13 sezona, 11 smo bili u polufinalu Lige prvaka. To nije lako i moramo uživati u tome”, započeo je pa nastavio s odgovorima na pitanja:

“Poruka igračima? Želim da ekipa dobro čita utakmicu. Moraju znati da ćemo u nekim dijelovima patiti, to je normalno u ovakvoj utakmici. A kad se protivnik muči, moraju gristi. Neće biti toliko drugačije u odnosu na prvu utakmicu. Želimo popraviti neke stvari. City je u ovom trenutku najbolja ekipa Evrope i bit će uzbudljivo.”

Nada se da će City, ako već mora, zabiti u ranijim fazama utakmice.

“Ne razmišljamo samo o Haalandu. Tu su i De Bruyne, Gundogan, Mahrez… Teško je. Ono u čemu se slažemo jest da ako nam već moraju zabiti, nek zabiju što prije. Onda ćemo imati više vremena da reagujemo. Znamo da je lako moguće da City zabije u prvih par minuta. Sjećamo se što se dogodilo prošle sezone”, izjavio je Ancelotti pa dodao:

“Guardiola je rekao da ne zna našu tajnu? Nije to tako lako objasniti. Za Real je Liga prvaka posebna. Još od prvih pet naslova pa sve do danas. Možemo nastaviti tu priču. Ne zaboravljamo našu historiju.”

- Reklama -

Popularno