Sunday, June 4, 2023
Home Biznis Nova Honda CR-V stiže u Evropu

Nova Honda CR-V stiže u Evropu

Ovo je šesta generacija Honda CR-V za evropsko tržište. Što se tiče dizajna, Honda CR-V je globalni model, trebalo bi da se dopadne Amerikancima, Japancima i Evropljanima, tako da nema pretjeranog igranja sa izgledom eksterijera.

Podsjećamo da je ovaj automobil već godinama među top-10 najprodavanijih u svijetu (u 2022. bio je 4. najtraženiji). Prošle godine je širom planete pronašao 733.000 kupaca.

Honda CR-V je dostupna na evropskom tržištu sa hibridnim (e:HEV) i plug-in hibridnim (e:PHEV) pogonima.

Vrhunac asortimana je e:PHEV varijanta, Hondin prvi plug-in hibrid za evropske kupce, sa električnim dometom vožnje od 82 km. Punjenje baterije traje 2,5 sata, prenose Nezvisne novine.

Oba pogonska sistema su zasnovana na atmosferskom 2.0-litarskom četvorocilindričnom benzinskom motoru i dva elektromotora.

Dizajn enterijera ima prepoznatljiv Hondini potpis sa maskom koja se proteže cijelom širinom komandne table, digitalnom instrument tablom i ekranom multimedijalnog sistema.

Bezbednosna oprema uključuje novi paket sistema asistencije Honda Sensing 360.

Što se prostora u kabini tiče, treba reći da je međuosovinski razmak porastao za 40 mm u odnosu na prethodnika što garantuje veći komfor u unutrašnjosti.

Novi CR-V u prodajne salone dolazi krajem godine, do kada će biti poznata i cijena.

- Reklama -

Popularno