Thursday, June 1, 2023
Home Sport Memphis suspendovao najboljeg košarkaša zbog novog incidenta s pištoljem

Memphis suspendovao najboljeg košarkaša zbog novog incidenta s pištoljem

Američka profesionalna košarkaška NBA ekipa Memphis Grizzlies suspendovala je svog najboljeg igrača Ja Moranta nakon novog incidenta u kojem se na Instagramu pojavila snimka na kojoj Morant u ruci drži pištolj.

Na novoj snimci Morant u vožnji automobilom, tokom koje je sjedio na suvozačkoj poziciji, drži u ruci pištolj te sluša repera NBA YoungBoya.

Ova nova snimka pojavila se niti dva mjeseca nakon što je NBA liga suspendovala Moranta na osam utakmica zbog incidenta u Denveru tokom sezone kada je Morant također na Instagramu objavio snimku na kojoj u vjerovatno alkoholiziranom stanju maše pištoljem u jednom noćnom klubu.

“Upoznati smo s videom koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojoj se nalazi Morant. On je odsada suspendovan i ne može učestvovati u nikakvim klupskim aktivnostima sve dok Liga ne provede istragu”, objavili su Grizzliesi.

Nakon incidenta u martu Morant je razgovarao s komesarom NBA lige Adamom Silverom nakon kojega je rekao kako će morati biti pametniji i odgovorniji. No, ova snimka pokazuje kako se to još nije dogodilo.

Inače, Morant je nedavno potpisao produženje ugovora s Grizzliesima prema kojemu bi u sljedećih pet godina trebao zaraditi 193 miliona dolara.

- Reklama -

Popularno