Thursday, June 1, 2023
Home Sport Maksimović: Bili smo mnogo bolji od Tuzla Cityja, ne zavisi samo od...

Maksimović: Bili smo mnogo bolji od Tuzla Cityja, ne zavisi samo od nas hoćemo li opstati

Leotar je danas sa 3:2 savladao Tuzla City i uhvatio zadnji voz u borbi za opstanak.

Sada je trebinjski klub van opasne zone, ali još uvijek ga čeka težak posao u posljednja dva kola.

Na konferenciji za medije poslije utakmice se javnosti obratio trener Marko Maksimović.

Svi ste znali kakva je važnost ove utakmice. Ovo je nama bila posljednja šansa da zadržimo nadu za opstanak. Bili smo mnogo bolji protivnik, kreirali smo dosta šansi, ali opet primimo dva gola iz prekida“, rekao je na početku Maksimović i dodao:

“Protivnici nam teško prave šanse, ali kako dignu prekid – tako daju gol. Ali, moram da čestitam igračima kako su se vratili. Kreirali smo šanse, golman Cityja (Barcola op.a.) je dobro branio, ali zasluženo smo stigli do preokreta.Odbranio je nemoguće šuteve Čavića i Aćimovića, nekad bi došla i kazna, ali danas smo imali i sreće koju nismo imali posljednjih sedmica. Ulazimo u posljednja dva kola sa nekim šansama da zadržimo status premijerligaša.”

Današnja pobjeda je za Leotar važna jer je njom stekao i bolji međusobni omjer u duelima s Tuzla Cityjem, direktnim konkurentom.

“Bila je stvarno dobra utakmica. Napravili smo dosta šansi, a Tuzla City ima ozbiljan igrački kvalitet i neke svoje probleme. Sada smo se izjednačili s njima i imamo međusobni skor na svojoj strani”, rekao je Maksimović.

Maksimović je sretan što se Leotar uopće može boriti za opstanak s budžetom, kako kaže, daleko manjim od ostalih klubova.

“Sloga nam je poslije 11 kola bježala sedam bodova, Tuzla City petnaest, Sloboda četiri ili pet. Sada smo živi, a da li ćemo opstati ne zavisi samo od nas, već i od drugih stvari”, zaključio je Maksimović.

- Reklama -

Popularno