Thursday, June 8, 2023
Home Balkan Wagner: Situacija kod Bakhmuta se odvija po najgorem scenariju

Wagner: Situacija kod Bakhmuta se odvija po najgorem scenariju

Šef ruske plaćeničke grupe Wagner rekao je da su bokovi njegovih snaga bili pod pritiskom u blizini ukrajinskog grada Bakhmuta, što je rezultiralo gubitkom terena koji su njegovi ljudi zauzeli uz veliku cijenu.

Yevgeny Prigozhin je tvrdio da je posao redovnih ruskih snaga da štite Wagnerove bokove u blizini Bakhmuta, grada u središtu najduže i najkrvavije bitke u ratu.

Situacija na bokovima se razvija prema najgorem predviđenom scenariju“, rekao je Prigozhin u audio poruci, prenosi Reuters.

Sve teritorije koje su krvlju i životima naših drugova zauzete tokom mnogo mjeseci, napredujući desetinama ili stotinama metara dnevno, sada se praktično bez borbe bacaju od onih koji bi trebali da nam drže bokove“, rekao je.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su njeni padobranci podržavali napredovanje na zapadu grada i da su prikovali jedinice ukrajinske vojske na bokovima. Prigozhin je rekao da su njegovi borci bili 625 metara od zapadne periferije grada.

O dešavanjima u Bakhmutu govorili su i drugi. Jedan ukrajinski oficir je saopštio da je ukrajinska vojska krenula u protivnapad, a da su prvi sa bojnog polja pobjegli pripadnici Wagnera te da su se ruski vojnici hrabro borili. Ukrajinski mediji tvrde da je ubijeno nekoliko stotina ruskih vojnika u pokušaju ukrajinskih snaga da opkole Bakhmut kada im se otvorila rupa u ruskim linijama.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane je saopštilo da će u narednim danima dati saopštenje o dešavanjima u tom gradu.

Rusija je demantovala bilo kakav napredak ukrajinske vojske kod Bakhmuta.

Patria

- Reklama -

Popularno