Wednesday, June 7, 2023
Home Sport Guardiola: Ne možemo igrati u subotu jer se održava, šta ono, Evrovizija?

Guardiola: Ne možemo igrati u subotu jer se održava, šta ono, Evrovizija?

Manchester City u nedjelju u 15 sati igra susret 35. kola Premier lige u gostima kod Evertona. Guardiolina ekipa ima utakmicu manje i bod više od Arsenala i ogroman je favorit za obranu naslova prvaka. City u zadnje četiri prvenstvene utakmice može napraviti jedan krivi korak, ali dva ne bi smio ako Arsenal dobije sve do kraja.

No, osim što mora obraniti naslov prvaka Engleske, City već u utorak igra uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Reala. City i Everton trebali su igrati u subotu, ali je utakmica prebačena na nedjelju jer se u Liverpoolu održava Eurosong, pa ne bi bilo dovoljno policajaca za osiguranje oba događaja.

Guardiola je na press-konferenciji uoči utakmice govorio o problemu pretrpanosti rasporeda i činjenici da će Real, koji svoju prvenstvenu utakmicu igra u subotu, imati dan više odmora od njegove ekipe.

“Igramo u nedjelju, baš vam hvala. Ne razumijem to stvarno, ali nemam se više namjeru boriti protiv toga. Vjerujem da Premier liga želi pomoći, a ne odmoći svojim klubovima u borbi u evropskim takmičenjima. Sumnjam da nam žele otežati. Nije to problem, problem je raspored i ogroman broj utakmica koji se igra”, rekao je Guardiola i nastavio:

“Nismo mogli igrati u subotu jer se održava, šta ono, Evrovizija? Nemamo dovoljno policije da osiguramo oba događaja i tako je kako je. Moramo se tome prilagoditi. Ja razmišljam samo o Evertonu jer sam siguran da će Arsenal dobiti sve utakmice do kraja. Radili smo za ovo 11 mjeseci, ne možemo razmišljati samo o Realu.”

Guardiola je na pragu da sa Cityjem osvoji peti naslov prvaka u sedam godina koliko je na Etihadu. Osim toga je osvojio i jedan FA kup te četiri Liga kupa, ali je Barcelona i dalje jedini klub s kojim je uspio osvojiti Ligu prvaka.

- Reklama -

Popularno