Sunday, June 4, 2023
Home Sport Zlomislić: Nije isto osvojiti prvenstvo i kup, već dvije godine nas krasi...

Zlomislić: Nije isto osvojiti prvenstvo i kup, već dvije godine nas krasi pobjednički karakter

Izjavu za Zrinjski TV je dao iskusni veznjak mostarskog tima Damir Zlomislić, koji će zbog žutih kartona propustiti duel sa Slogom.

Zlomislić je ove sezone sa Zrinjskim stigao do svoje druge titule prvaka Bosne i Hercegovine, a ranije je osvajao i Kup BiH sa Širokim te Kup Hrvatske sa Rijekom.

“Jako je lijep osjećaj i svi mi igramo radi trofeja i pobjeda. Kada osvojiš titulu, to je stvarno veliko dostignuće, posebno na ovaj način na koji smo mi to uspjeli. Sve to pokazuje da smo bili dominantni i jako sam sretan, ali i ponosan zbog toga”, kazao je Zlomislić, pa dodao:

“Nas već dvije godine krasi pobjednički karakter i to se nastavilo sa novim šefom. On voli da dobija svaku utakmicu, tako da uopšte ne sumnjam u nas do kraja sezone. Ostalo je još nekoliko utakmica i sa velikom željom ćemo pokušati doći do pobjeda.”

Zlomislić zbog tri žuta kartona propušta sutrašnji meč u Doboju, ali je najavio finale Kupa protiv Veleža, koje se igra naredne sedmice.

“Finale Kupa BiH će za sve nas biti posebno. Klub već dugo godina nije osvojio trofej Kupa i mi sada imamo želju da budemo prva generacija koja je osvojila dvostruku krunu, tako da se baš radujemo toj utakmici”, kazao je Zlomislić i zaključio:

“Nije isto osvojiti osvojiti prvenstvo i Kup. Kada ga osvojiš u finalu, još se više raduješ. Jedva čekam utakmicu i mi se kao ekipa veoma radujemo toj utakmici. Vjerujemo u svoje kvalitete i vjerujemo da smo bliže trofeju.”

- Reklama -

Popularno