Sunday, June 4, 2023
Home Sport Ziljkić: Na nama je da zgazimo ovu utakmicu, bili smo otpisani kad...

Ziljkić: Na nama je da zgazimo ovu utakmicu, bili smo otpisani kad sam ja došao tu

Na današnjoj konferenciji za medije FK Sarajevo obratio se i ponajbolji igrač bordo tima Almedin Ziljkić.

Najavio je veliki derbi protiv Željezničara u petak na Koševu.

“Već se osjeti u zraku ovaj derbi. Mi smo spremni, ulazimo mirne glave. Svlačionica možda nikad bolje nije funkcionisala. Spremni smo za svaku utakmicu, a kamoli derbi. Igrali smo derbi u Zenici, ali to nije to, kao da je bila neka rekreacija. Na nama je da prezentujemo sve što radimo na treningu i uradimo što trener traži od nas. Motivisani smo, idemo jako kao i prethodnih utakmica, gdje smo pokazali da možemo igrati sa svima iako smo nova ekipa, sa puno novih igrača”, rekao je Ziljkić na početku.

Kaže da svi igrači pokušavaju zadržati pribranost i smirenost, ali da u njima tinja euforija.

“Svi mi pokušavamo da ostanemo mirne glave. Pričam puno sa saigračima, sa svojom braćom, da ostanemo mirne glave, ali u nama tinja sve. Na nama je da zgazimo tu utakmicu i nakon nje se radujemo jer ovim navijačima dugo treba neka prava radost. Bili smo otpisani kada sam ja ovdje došao, i od Evrope i od svega. Bili smo na pet bodova od ispadanja, a mi sutra imamo najbolju moguću utakmicu da osiguramo Evropu i to baš protiv Željezničara i onda baš više nema šta da se priča”, dodao je Ziljkić.

Govorio je Ziljkić i o problemima koje Željezničar ima na bekovskim pozicijama, što direktno utječe na njega.

Ziljkić će sutra na lijevoj strani voditi borbu sa Benjaminom Šehićem.

“Sad možda i ružno zvuči, ali ja pritisak nikada ne osjećam. Da me ne shvatite pogrešno, ja volim to. Ja sam maloprije pročitao da Galić ne igra, zna i trener ja nikada nisam gledao ko igra, ko ne igra. I pred prvu utakmicu bila je priča o tom mladom golmanu, ona naša priča, plašiće se, pritisak na njemu, a on bude možda najbolji igrač.Čim neko igra u Želji i u Sarajevu to je igrač koji vrijedi, ima tu uspona i padova, ali ne treba nikoga podcijeniti. Ja sam sretan da igram tu utakmicu i vjerovatno je taj momak sretan da igra u Želji. Trener nas je doveo u poziciju da ne gledamo ko je postigao gol, daj Bože da samo pobijedimo, pa neka bude i autogol”, kaže Ziljkić.

Opet se vratio na priču o hladnoj glavi.

“Svjedoci ste da sam ja par puta možda i ružno reagovao na terenu. Jednostavno, sutra čija glava bude mirnija taj će i pobijediti. Ja ne sumnjam u kvalitet, a ni igrači Želje ne sumnjaju u svoj kvalitet. Oni imaju kvalitet, mi imamo veći kvalitet, a na nama je da to prezentujemo na terenu.

Za kraj je rekao da žali što nema Hordi zla na Sjeveru.

Nama je najveća žal što neće biti Sjevera. Svi znamo šta nam znači sjever. Ali, mi ćemo se boriti kao da su naši navijači na sjeveru”, zaključio je.

- Reklama -

Popularno