Sunday, June 4, 2023
Home Sport Varešanović: Željo je bio opasniji pod Mulalićem, ono u Banjaluci nas je...

Varešanović: Željo je bio opasniji pod Mulalićem, ono u Banjaluci nas je dodatno zbližilo

U prostorijama FK Sarajevo je održana konferencija za medije uoči velikog derbija protiv Željezničara u 31. kolu Premijeg lige BiH.

Javnosti se prvi obratio Mirza Varešanović

“Došli ste u velikom broju, što znači da je utakmica veoma značajna za obje ekipe. Nije to samo zbog rivalstva, već i rezultatski. Mi smo treći, a Željo četvrti. Očekujem pravi derbi, borbu za Evropu i nadam se da će sve proteći u fer i korektnoj igri i navijanju”, rekao je Varešanović u uvodu i dodao:

“Očekujemo spremni ovaj derbi. Nažalost, prekinuta je naša dobra serija. Svjedočili ste svi kako. Nas je utakmica u Banjaluci dodatno zbližila i idemo po pobjedu da što prije izađemo na evropsku scenu.”

Ne brine zbog činjenice da neće moći voditi ekipu s klupe, zbog suspenzije.

Dogovor će sigurno biti ispoštovan. Imam puno povjerenje u saradnike i neće biti problema.”

Već su jednom ovog proljeća sarajevski rivali odmjeriti snage. Bilo je to u Zenici, ali utakmica nije ponudila golove (0:0).

“Bile su specifične okolnosti. Sam ambijent te utakmice nije bio normalan. Prošlo je dva mjeseca, a ja sam rekao da nam treba vrijeme. Deset je novih igrača i novi trener. Treba nam vrijeme da se upoznamo, a pokazali smo da smo bolji iz utakmice u utakmicu. Sutra očekujem bolju našu igru i pobjedu. Bez obzira što imamo bodovnu prednost i što bi nam neriješen rezultat odgovarao, idemo na pobjedu”, rekao je Varešanović.

Potom se osvrnuo i na “prepucavanje” s Milanom Tegeltijom, predsjednikom FK Borac.

“Samo sam odgovorio. Borac je veliki klub iz velikog grada. Trenutno Broac u svojim redovima ima nekolicinu ljudi koji ne pripadaju tu. Radi svog primitivnog ponašanja i nemoralnih karakteristika. To sve kriju iza kluba. Trener im se nesportski i nemoralno ponašao na klupi. Hvala igračima Borca, a znaju oni koji su, koji su prišli nakon utakmice i izvinili nam se za sve stvari koje su se dešavale. O tome ne želim više da pričam”, rekao je Varešanović.

Na pitanje o tome koliko bi Sarajevu bodova u posljednja tri kola bilo dovoljno da se plasira u Evropu, rekao je:

Stalno razmišljamo o tome. Mi imamo još tri utakmice do kraja, dvije domaće i želimo sve pobijediti. Bez ikakvih kalkulacija, matematike… Želimo zadržati mjesto na kojem smo trenutno, a to možemo samo ako idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Jedino smo na ovakav način mogli biti zaustavljeni, ali to u Banjaluci nas je još više zbližilo”

Uporedio je i Želju dok je Mulalić bio trener, te sada kada ekipu vodi Bašić.

“Što se tiče Želje prije i sada – mislim da je Željo bio opasniji kad je Mulalić bio trener. Imao je neki poseban damar jer je Željino dijete. Naša prednost je kolektiv, a Željo oje opasan u tranziciji i ima jako brze igrače naprijed“, zaključio je Varešanović.

Derbi se igra u petak od 20 sati.

- Reklama -

Popularno