Monday, May 29, 2023
Home Sport NSBiH odlučio: Sarajevo mora osigurati veći broj ulaznica za navijače Željezničara

NSBiH odlučio: Sarajevo mora osigurati veći broj ulaznica za navijače Željezničara

Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je službeni dopis FK Sarajevo da na utakmici 31. kola kola Premijer lige BiH osigura veći broj ulaznica za navijače Željezničara, piše Klix.ba.

Sarajevo je prvobitno odlučio navijačima najvećeg rivala dati samo 1.825 ulaznica za predstojeći derbi, što je izazvalo nezadovoljstvo čelnika Željezničara, jer jer to minimalan broj ulaznica koji su mogli dobiti, odnosno pet posto.

Plavi su najavili da će zatražiti dodatni kontigent ulaznica u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti, a na kraju je odlučeno da upravo po tom članu gosti i trebaju dobiti veći broj ulaznica za južnu tribinu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Komisija za stadione i bezbjednost Nogometnog saveza BiH je procijenila da južna tribina stadiona Koševo u potpunosti ispunjava uslove da se ugoste svi navijači Željezničara.

Uskoro se očekuje i zvanično saopćenje FK Sarajevo te njihovo očitovanje nakon odluke koja je došla iz krovne kuće bh. fudbala.

Susret 31. kola Premijer lige BiH Sarajevo – Željezničar igra se u petak na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

- Reklama -

Popularno