Thursday, June 1, 2023
Home Sport Kosorić: Navijačima treba dati maksimalan broj karata, tribine trebaju biti ispunjene

Kosorić: Navijačima treba dati maksimalan broj karata, tribine trebaju biti ispunjene

Sarajevski na derbi na Koševu najavio je i Aleksandar Kosorić, iskusni stoper Plavih.

Kosorić će se zasigurno naći u startnoj postavi Plavih sutra, pošto Nermin Bašić ne može računati na suspendovanog Edina Cocalića.

“Mnogo nam je značila pobjeda protiv Veleža, koji je direktan konkurent u borbi za Evropu. Radimo maksimalno, da bismo imali najbolju moguću izvedbu u petak. Ova utakmica nije samo utakmica, mi znamo šta nam znači ta utakmica, šta je derbi. Na kraju krajeva igra se za tri boda”, rekao je Kosorić i dodao:

“Ova utakmica je finale, svaka nam je finalna u posljednje vrijeme i odlučuje o izlasku u Evropu. Dodatni motiv ne treba i nadam se da ćemo mi biti pravi i da će bolji pobijediti.”

Govorio je i o nevjerovatno malom broju ulaznica koje je FK Sarajevo ustupilo pristalicama Plavih.

“Mi uživamo kad je pun stadion i mislim da našim navijačima treba dati maksimalno koliko može i tako suprotno kada mi igramo na domaćem terenu. Tribine trebaju da budu ispunjene, na kraju krajeva za navijače se i igra. Ja sam igrao jedan derbi na Koševu koji je u tom trenutku mogao da odluči o tituli, a bilo je 20+ hiljada gledalaca. Apelovao bih na sve koji se pitaju da daju maksimum ulaznica koliko mogu, a mi igrači treba da pošaljemo najljepšu sliku, da bude sve fer i korektno, a na kraju neka bolji pobijedi”, zaključio je Kosorić.

Derbi se igra u petak od 20 sati na Koševu. Prijenos je na Areni Sport.

- Reklama -

Popularno