Wednesday, June 7, 2023
Home Biznis Konačno će se riješiti najveći problem naselja kojeg zovu bh. Beverly Hills

Konačno će se riješiti najveći problem naselja kojeg zovu bh. Beverly Hills

Konačno će biti riješen najveći problem jednog od najluksuznijih naselja u BiH koje nazvano i bh. Beverly Hills

Luksuzno naselje Ivanica, koje se nalazi na samom jugu BiH i ima pogled na dubrovačku regiju, konačno će dobiti vodovod, čime će biti riješen veliki problem.

Kako smo ranije pisali, riječ je o jedom od najluksuznijih naselja u BiH u kojem je svaka kuća vila s bazenom, ali koje nije imalo pitku vodu.

U skladu sa odlukama koje su Skupština Grada Trebinja i Opštinsko vijeće Ravno dinijele na svojim sjednicama, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnik Opštine Ravno Andrija Šimunović potpisali su sporazum o realizaciji međuentitetskog projekta “Izgradnja vodovodnog sistema Trebinje-Ivanica”.

Sporazumom su definisani opšti uslovi za realizaciju projekta, te prava i obaveze koje će obje strane preuzeti prilikom realizacije.

 

Kako je u dokumentu navedeno, strane su saglasne da radove u projektu finansiraju zajednički tako što će svako biti odgovoran za realizaciju dijela radova na svojoj teritoriji.

Potpisnici sporazuma ocijenili su da je ovo važan projekat kojim će se adekvatno riješiti pitanje vodosnabdijevanja naselja Ivanica, ali i okolnih sela.

Podsjećamo da je današnje potpisivanje uslijedilo nakon što je održan inicijalni sastanak gradonačelnika Trebinja i načelnika Ravnog početkom marta ove godine, kome su prisustvovali i direktor trebinjskog „Vodovoda“ Miodrag Batinić, načelnik Odjeljenja za kapitalne investicije Danilo Ilić i generalni direktor EPRS Luka Petrović.

- Reklama -

Popularno