Sunday, June 4, 2023
Home Sport Zeljković se pohvalio: Još jedan premijerligaški stadion će uskoro zasijati novim sjajem

Zeljković se pohvalio: Još jedan premijerligaški stadion će uskoro zasijati novim sjajem

Predsjednik Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković zadovoljan je napretkom stanja na stadionima širom naše države, a danas se osvrnuo na postavljanje reflektora na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju.

“Još jedan premijerligaški stadion će uskoro zasijati novim sjajem. U toku su završni radovi na postavljanju reflektora na stadionu ‘Mokri Dolac’ u Posušju. Stubovi su već postavljeni, a uskoro se očekuju i električarski radovi i povezivanje rasvjetnih tijela”, rekao je Zeljković, prenosi Klix.

Prvi čovjek bh. nogometa je podsjetio i na ostale radove.

“Ovim je nastavljen, mogu slobodno reći, preporod stadiona širom BiH uz finansijsku i logističku podršku i pomoć NS BiH. Stadioni u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru su dobili nove travnjake, a uskoro će radovi biti okončani i na drugom stadionu u Mostaru, kao i radovi na postavljanju reflektora u Trebinju. Ovo naravno nije kraj, već s mnogo optimizma i entuzijazma očekujemo drugu fazu projekta rekonstrukcije terena”, poručio je.

Ipak, gorčina u svemu ovome ostaje dužina trajanja projekata budući da su pojedini klubovima mjesecima igrali van svog stadiona, dok je javnost opravdano nezadovoljna suđenjem u elitnom rangu bh. nogometa.

Ostaje nada da će se predsjednik i ostali čelnici Nogometnog saveza BiH pozabaviti i ovim gorućim problemom kako bi bh. nogomet konačno izvukli iz blata.

- Reklama -

Popularno