Sunday, June 4, 2023
Home BiH Željko Komšić na obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana u Gradačcu

Željko Komšić na obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana u Gradačcu

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prisustvovao je danas u Gradačcu centralnom obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana te položio cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima.

Tom prilikom Komšić je kazao da u takvim situacijama uvijek misli na ljude koje je poznavao, a koji su poginuli ili su umrli nakon rata.

Uvijek se vraćam u to vrijeme i pitam se li to bila neka luda hrabrost ili naivnost. Ali kao čovjek, zaista se osjećam ponosno, jer sam odabrao pravu stranu kada je bilo potrebno i kada je bilo logično, a to je biti u Armiji Republike Bosne i Hercegovine ili MUP-u RBiH – rekao je Komšić.

Istakao je da se Bosna i Hercegovina stalno nalazi pred političkim izazovima.

Imamo periode kad se situacija smiri ili kad eskalira. Sve ono što se gura pod tepih nas dočeka u jednom trenutku.

Sva ta lažna politička korektnost od koje se pokušava napraviti politički trend, ne daje rezultate – ocijenio je.

Potcrtava da je jedan od najvećih izazova kako zemlju učiniti društvom jednakih ljudi koji imaju prava da žive i budu jednaki na svakom pedlju svoje zemlje.

Želimo da živimo kao sav normalan svijet. Ako je naš grijeh što sa fašistima, banditima, kriminalcima nećemo da ulazimo u kalkulacije, onda ćemo nositi taj grijeh.

Ali ja mislim da se ne radi ni o kakvom grijehu nego o težnji za normalnim životom nas i naše djece – zaključio je Komšić.

Patria

- Reklama -

Popularno