Sunday, June 4, 2023
Home Sport Saudijski klub, pored Lionela Messija, želi dovesti i Luisa Enriquea

Saudijski klub, pored Lionela Messija, želi dovesti i Luisa Enriquea

Lionel Messi i dalje nije prihvatio ponudu Al Hilala, ali klub iz Saudijske Arabije se baš svim silama trudi da ga pridobije.

Osim toga što su ga mamili ponudama za Sergija Busquetsa i Jordija Albu, koji su njegovi dugogodišnji prijatelji, Al Hilal želi na klupu postaviti i – Luisa Enriquea!

Španac je gledao ka Premiershipu, bio je na razgovoru u Chelseaju, ali je Todd Boehly odlučio da se okrene Mauriciju Pochettinu.

Luis Enrique se već neko vrijeme ne povezuje ni sa jednim evropskim velikanom, pa nije toliko nemoguće da odluči da privremeno ode i u Saudijsku Arabiju.

Sasvim sigurno da će ponuda biti basnoslovna, a ekipa, kao u snu. Al Hilal mašta da napravi malu Barcelonu, nevjerovatno zvuči da Enrique, Messi, Busquets i Alba zajedno završe u istom klubu.

Ovo je za sada sve u domenu glasina i spekulacija, a za sada se zna da ključeve svega drži Messi, odnosno predsjednik La Lige Javier Tebas koji mora odobriti njegov povratak u Barcelonu. U slučaju da se to ne dogodi, Al Hilal bi postao realna opcija, a to bi povuklo sasvim sigurno i ostatak stare ekipe iz Barcelone…

- Reklama -

Popularno