Wednesday, June 7, 2023
Home Sport Poslali finansijski plan La Ligi: Barcelona ne želi odustati od Messija

Poslali finansijski plan La Ligi: Barcelona ne želi odustati od Messija

Premda brojni izvori navode kako su izgledi za povratak Lionela Messija u Barcelonu minimalni, predsjednik kluba Joan Laporta i dalje se nada kako će ovoga ljeta dovršiti operaciju Messijevog povratka.

Kako prenosi radio postaja Cadena COPE, Barcelona je u stalnim pregovorima s La Ligom kako bi pronašla način da povratak argentinskog majstora postane održiv.

U Barceloni sanjaju Messijev povratak, no klub je u teškoj finansijskoj situaciji i pitanje je može li uopće vratiti Argentinca u Španiju. Blaugrana je već poslala svoj plan ekonomske održivosti u La Ligu i sada ga mora uspješno provesti. Nevoljkost nekih igrača da odu, kako bi se sakupio novac, mogla bi postati prepreka.

Budući da situacija s fair playom u ovom trenutku nije nimalo jasna, prerano je da Barcelona uputi Messiju i službenu ponudu. Kapetanu svjetskih prvaka Gaučosa ovoga ljeta završava ugovor s PSG-om i premda na stolu ima unosne ponude iz SAD-a i Saudijske Arabije, nagađa se da je Messiju prioritet ostanak u Europi barem još jednu sezonu.

Messi je u Barcelonu stigao sa 14 godina, a za prvu momčad je debitirao 2004. protiv Espanyola. U Barcinom dresu je upisao 780 nastupa, 672 gola i 291 asistenciju. Osvojio je 34 trofeja, pri čemu deset naslova prvaka Španije te četiri Lige prvaka.

- Reklama -

Popularno