Ovaj muzički događaj održan je u organizaciji Općine Centar, Javne ustanove “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo” i Komisije za pitanja mladih kao poklon mladima Centra, povodom Dana Općine Centar i Dana mladih Općine Centar.

Na zvaničnoj Facebook stranici objavljene su fotografije sa koncerta na kojem su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić, vijećnici Denis Challenger i Alen Girt.

Glavnom gradu Bosne i Hercegovine je potrebno što više muzičkih i kulturnih događaja, ali potrebno je voditi računa da se oni održavaju po propisanim standardima i da svi učesnici budu sigurni.

– Tu je bila policija, obezbjeđenje, kola Hitne pomoći… Nedostaci koji su primjećeni u budućnosti trebaju da se otklone – rekao je za Faktor Alen Girt. 

Na društvenim mrežama pojedinci su problematizirali mjesto i uslove održavanja ovog koncerta. Zamjerili su da tunel nije adekvatan i bezbjedan za održavanje bilo kakvog događaja kojem prisustvuje veći broj ljudi.

Smatraju da je organizator koncerta, ali i onaj ko je dao dozvolu za održavanje u ovakvim uvjetima, ugrozio živote nekoliko stotina posjetilaca.

– Nagurati ovako djecu u ovakav prostor koji nije uslovan ni za odlaganje cementa, a ne za koncert, bez ventilacije, bez protivpožarnog sistema, bez WC-a, bez požarnog izlaza, bez ikakve infrastrukture i samo je sreća što se ovdje nije desilo ništa što bi pokrenulo stampedo, jer bi to bila veća tragedija od ove u Beogradu – samo je jedan od komentara nezadovoljnih građana na društvenim mrežama.