Monday, May 29, 2023
Home Biznis Nova era za najvećeg bh. izvoznika: Otvara nove pogone, radit će za...

Nova era za najvećeg bh. izvoznika: Otvara nove pogone, radit će za svjetske divove

Kako je ranije i najavljeno, na mostarskom sajmu potpisani su novi ugovori koji će omogućiti novu eru razvoja za najvećeg bh. izvoznika. 

M.T. Abraham grupa, vlasnik Aluminij Industrije, potpisala je u petak četiri strateška ugovora koji će potaknuti daljnji razvoj poslovanja.

Zajedno s Dufercom, M.T. Abraham Group investirat će u tvornicu koja će proizvoditi finalni proizvod za automobilsku industriju.

Drugi ugovor u saradnji s Dufercom je ulaganje u novu liniju za proizvodnju aluminijske žice.

I Glencore i M.T. Abraham Grupa predana je praćenju standarda i propisa EU za smanjenje ugljičnog otiska. Ugovori o obnovljivoj energiji i recikliranju aluminija između dviju kompanija dalje razvijaju zajedničku viziju i predanost tom cilju, javio je Večernji list. 

BiznisInfo.ba podsjeća da je Aluminij Industrija u posljednje dvije godine preporođena, te da je postala najveći domaći izvoznik i ostvarila prihode od preko milijardu KM u 2022. 

Privredna komora države Izrael u BiH potpisala je sporazum o saradnji s Privrednom komorom FBiH. Dvije komore će udružiti snage i blisko sarađivati na privlačenju novih investicija u BiH i pomoći domaćim firmama u stvaranju novih poslovnih prilika.

- Reklama -

Popularno