Wednesday, June 7, 2023
Home Biznis Najbolje izdanje sajma privrede u Mostaru do sada

Najbolje izdanje sajma privrede u Mostaru do sada

Dvadeset četvrti međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru završio je s velikim uspjehom, prema riječima direktorice sajma Dalfine Bošnjak.

Ovogodišnje izdanje sajma, koje se održalo od 2. do 6. maja, imalo je oko 800 izlagača iz 30 zemalja, a organizatori tvrde da je postiglo veliki uspjeh u posjeti štandovima, promociji izlagača i konferencijskom dijelu, javlja Jabuka TV.

Bošnjak je istaknula da o konkretnim brojkama još ne može govoriti, ali da smatra da je ovo bilo najbolje izdanje sajma do sada. Zahvalila je svima koji su doprinijeli organizaciji, kao i zemlji partneru državi Izraelu, koji se predstavio na Nacionalnom štandu s najvećim firmama. Izrael je, preko svoje Gospodarske komore u Mostaru, najavio konkretne planove za ulaganje u Mostar i Hercegovinu.

Organizatori su također istaknuli jak poduzetnički duh među izlagačima, koji je rezultirao brojnim poslovnim dogovorima. Interes za nastup na sajmu pokazale su i zemlje koje ranije nisu bile prisutne u Mostaru, a zemlje koje su bile partneri ranijih godina, poput Italije, najavile su dolazak većeg broja firmi u Mostar.

Mostarski sajam je ove godine napravio iskorak i potpisao sporazum o saradnji s Bjelovarskim sajmom na projektima međugranične suradnje. Na svečanosti otvorenja sajma sudjelovali su visoki izaslanici iz zemalja regije i svijeta, koji su poslali poruke mira, stabilnosti i međusobne suradnje zemalja regije. Tijekom sajma, održano je nekoliko značajnih konferencija, foruma, radionica i okruglih stolova, a potpisani su i mnogi ugovori.

Uz opću sajamsku izložbu, organizirana je i tradicionalna podsajamska manifestacija Sajam turizma, te sajam vina i vinogradara, kao i raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste, prenijela je Jabuka TV.

- Reklama -

Popularno