On je istražiteljima kazao da je to uradio “kako bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta”, piše nova.rs.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 4. maja 2023. godine u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba, a pokušao lišiti života ukupno još 12 lica.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji općine Кragujevac gdje je u toku prijepodnevnih sati 5. maja i uhapšen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Viši sud u Smederevu odredio je Urošu Blažiću pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od njegovog bjekstva, da će ometati postupak utjecajem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, ali i zbog toga što bi mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog djela.