Thursday, June 8, 2023
Home Sport Guardiola poludio zbog Haalandovog poteza: To se ne smije

Guardiola poludio zbog Haalandovog poteza: To se ne smije

Manchester City pobjedom 2:1 protiv Leedsa približio se odbrani naslova engleskog prvaka, a u završnici utakmice menadžer Cityja Pep Guardiola poludio je na Erlinga Haalanda.

Razlog je jedanaesterac kojeg je City imao pri 2:0 vodstvu. Haaland, prvi izvođač penala u Cityju, prepustio je izvođenje Ilkayu Gundoganu koji je mogao s bijele tačke kompletirati hat-trick.

Guardiola je tražio od Haalanda da on izvede jedanaesterac, ali Norvežanin je predao loptu Gundoganu. To je razljutilo Guardiolu, a još više je poludio nakon što je Gundogan promašio penal. U narednom napadu Leeds je smanjio na 2:1.

“Da je Gundogan zabio, sve bi bilo OK. Hat-trick, sjajno, idemo dalje… Ali izvođač je izvođač. Na 2:0 je to posao, posebno u engleskoj ligi. Nije to situacija u kojoj se smije zaboraviti ko izvodi penale, to se ne smije”, rekao je Guardiola te dodao:

“U Engleskoj utakmica na 2:0 nije gotova. Da je bilo 4:0 i 10 minuta do kraja, onda OK… Htio sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Haaland ili Mahrez. Međutim, i ova situacija pokazuje kakva je osoba Erling. Htio je usrećiti saigrača, pokazao je da su mu saigrači jako bitni. Poštujem taj Haalandov potez, ali je ipak on trebao izvesti penal jer je specijalist za to.”

Haaland je ove sezone zabio 35 golova u Premier ligi i srušio rekord takmičenja. 

- Reklama -

Popularno