Sunday, June 4, 2023
Home Sport Zbog konflikta s Topalovićem: Cocalić propušta sarajevski derbi

Zbog konflikta s Topalovićem: Cocalić propušta sarajevski derbi

Edin Cocalić zbog isključenja nakon utakmice s Igmanom neće biti na raspolaganju treneru Željezničara Nerminu Bašiću u možda ključnim mečevima u borbi za izlazak na euroscenu.

Cocalić će odraditi dva meča suspenzije, podaci su iz Comet sistema Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi Faktor.

Željezničar u nedjelju igra na Grbavici s Veležom, a za sedam dana na Koševu je na rasporedu vječiti derbi.

Nekadašnji bh. reprezentativac crveni karton dobio je poslije utakmice Željezničar – Igman na Grbavici (1:1) nakon što se skoro potukao s glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem.

“Neprimjereno ponašanje, psovanje glavnom sudiji majke više puta”, obrazloženo je u Cometu isključenje kapitena tima sa Grbavice.

S druge strane, Cocalić je u svoju odbranu kazao da nije mogao da istrpi uvrede koje su dolazile od glavnog sudije i da je Topalović u više navrata tokom meča vrijeđao njega i saigrače.

“Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala”, poručio je Cocalić.

- Reklama -

Popularno