Wednesday, June 7, 2023
Home Balkan Zelenski negira da je Ukrajina dronom napala Putina ili Moskvu

Zelenski negira da je Ukrajina dronom napala Putina ili Moskvu

Ukrajinski predsjednik Volodiymyr Zelenskyy negirao je da je njegova zemlja izvela jučerašnji navodni napad dronom na Kremlj, za koji Rusija kaže da je bio pokušaj ubistva predsjednika Vladimira Putina, javlja BBC.

Mi ne napadamo Putina ili Moskvu. Borimo se dalje na našoj teritoriji. Mi branimo naša sela i gradove“, rekao je on, govoreći tokom posjete Finskoj.

Ured ruskog predsjednika saopštio je da je protivvazdušna odbrana preko noći oborila dva ukrajinska drona. Rusija je zaprijetila osvetom kada i gdje bude smatrala potrebnim. Neprovjereni snimci koji kruže internetom pokazuju kako se dim diže iznad Kremlja, velikog vladinog kompleksa u centru Moskve, rano u srijedu. Drugi video prikazuje malu eksploziju iznad zgrade Senata, dok se čini da se dvojica muškaraca penju na kupolu.

Rusko predsjedništvo je saopštilo da je Ukrajina pokušala napad na Putinovu rezidenciju u Kremlju i opisala to kao „planirani teroristički čin i pokušaj atentata na predsjednika“.

Zvaničnici su rekli da su dvije bespilotne letjelice koje su ciljale kompleks onesposobljene pomoću elektronskih radarskih sredstava, dodajući da predsjednik Putin nije bio u kompleksu u vrijeme navodnog napada.

Ukrajina smatra da su ruske optužbe samo izgovor za masovne napade na njenu teritoriju koje je Rusija i ranije provodila.

Patria

- Reklama -

Popularno