Sunday, June 4, 2023
Home Sport U ugovoru između NSBiH i Zrinjskog nije preciziran rok o završetku radova...

U ugovoru između NSBiH i Zrinjskog nije preciziran rok o završetku radova na stadionu

Novi-stari prvak Zrinjski priprema se za finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža nakon što je tim Krunoslava Rendulića nedavno osvojio svoj osmi naslov prvaka države. Ipak, titulu neće moći “zaliti” na stadionu Pod Bijelim brijegom, jer teren koji gradi NSBiH još uvijek nije blizu završetka.

Da se Zrinjski kojim slučajem i dalje bori za titulu prvaka Premijer Lige, priča o još nedovršenom terenu Zrinjskog bila bi mnogo zanimljivija. Ovako, malo kome padne napamet da uopšte pita zašto su se radovi odužili i zvanično ušli u šesti mjesec izvođenja i zašto nisu završeni u roku, ukoliko rok uopšte postoji.

N1 saznaje da u ugovoru između NSBiH i ostalih ugovornih strana, kada je u pitanju teren Zrinjskog, ne postoji krajnji rok o okončanju radova, pa samim tim, nekom logikom, ne može postojati ni kašnjenje.

To znači da izvođači radova u ovom trenutku nemaju nikakvu vrstu pritiska da svoj posao obave u što kraćem vremenskom roku i teren predaju ekipi koja svoje domaće utakmice igra upravo tu.

U tom duhu izgleda da novi – stari prvak Bosne i Hercegovine svoj teren neće vidjeti do kraja ove sezone. Prvobitni okvirni (i interni) dogovor za završetak radova bio je početak marta. Nakon toga iz Zrinjskog su najavili da bi teren mogao biti završen u aprilu, a kada je i taj rok probijen 21. maj postavljen je kao najnoviji mogući datum kada bi Zrinjski trebao odigrati posljednji meč na domaćem terenu u sezoni 2022/23.

No, navodno ni taj rok gotovo sigurno neće biti ispoštovan. Razlog je taj što rolne sa travnjakom još uvijek nisu stigle u Mostar, a i kada bi stigle u sljedećih nekoliko dana, veoma je teško da bi se radovi nakon postavljanja novog travnatog tepiha mogli završiti u roku kako bi Zrinjski odigrao ijednu utakmicu na svom stadionu do kraja sezone.

Ipak, kako sada stvari stoje, teren bi trebao biti spreman za utakmice u evropskim takmičenjima na stadionu Pod Bijelim brijegom početkom sljedeće fudbalske sezone.

- Reklama -

Popularno