Wednesday, June 7, 2023
Home Biznis U Sarajevu otvoren MEGA Diskont, veliki interes građana

U Sarajevu otvoren MEGA Diskont, veliki interes građana

U Sarajevu je danas otvorena prodavnica domaćeg trgovinskog lanca MEGA Diskont, a kako se uvjerila naša ekipa, interes građana je veliki. Market je otvoren u Vistafonu, gdje su se donedavno nalazili sportski tereni.

Lanac posluje u okviru domaće kompanije Yimor iz Domaljevca. Radi se o porodičnoj firmi koja je osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu i 51 maloprodajni objekat na teritoriji BiH, od čega su neki registrovana kao Yimor, a ostali pod nazivom MEGA Diskont. Zapošljavaju preko 500 radnika.

Click to view slideshow.

Ovo im je treći market u Kantonu Sarajevo, a prvi na području Grada Sarajeva. Nedavno su otvorili markete na Ilidži i u Ilijašu.

Najavili su dalje širenje maloprodajne mreže u Sarajevu i drugim gradovima.

Osim toga, krenuli su sa velikom investicijom vrijednom čak 20 miliona KM koja se odnosni na izgradnju tvornice sladoleda u Domaljevcu, gdje će posao dobiti 100 radnika.

Direktor kompanije Zlatko Oršolić u intervjuu za BiznisInfo.ba nedavno je otkrio detalje ove velike investicije te govorio o daljim planovima širenja poslovanja ove uspješne kompanije.

- Reklama -

Popularno