Wednesday, June 7, 2023
Home Sport Španski mediji: Ronaldo napušta Al Nassr i vraća se u Real Madrid

Španski mediji: Ronaldo napušta Al Nassr i vraća se u Real Madrid

Cristiano Ronalado neće se dugo zadržati u Al Nassru, klubu iz Saudijske Arabije za koji je potpisao uz godišnju platu od 200 miliona eura.

Prilagodba portugalske zvijezde na tamošnju kulturu ide teže od očekivanog, jezik je problem, a odlazak u destinaciju s ruba nogometne mape ionako je bio uvjetovan manjkom dobrih ponuda i jakom platežnom moći kluba koji ga je doveo. Rastanak će uslijediti vrlo brzo, a Ronaldo bi se trebao vratiti u Real Madrid.

Pišu to španski mediji uz napomenu da se 38-godišnja zvijezda portugalske reprezentacije neće vratiti u ulozi igrača, nego ga kad napusti Al Nassr čeka funkcija u klubu, najvjerojatnije ona ambasadora velikana sa Santiaga Bernabeua.

Kako navodi El Nacional, predsjednik kluba “Florentino Perez dao je garanciju Ronaldu da mu neće nedostajati posla na Santiagu Bernabeuu”. “Očito je da se on tamo ne bi vratio kao igrač, to je krug koji se smatra zatvorenim. Ronaldu će biti ponuđena pozicija klupskog ambasadora ili neka uloga u organizacijskoj šemi kluba”, dodaju.

Ronaldo je potpisao dvogodišnji ugovor s Al Nassrom od kojeg, vjeruje se, zarađuje 70 miliona eura po sezoni. Preostali iznos do 200 miliona dogovoren je tako da mu pristiže novac od prava na korištenje njegovog lika i djela. Sezonu će vjerojatno završiti bez trofeja.

- Reklama -

Popularno