Sunday, June 4, 2023
Home Biznis Rimac objavio nove fotografije 200 miliona eura vrijednog kampusa

Rimac objavio nove fotografije 200 miliona eura vrijednog kampusa

Šef Bugatti Rimca i Rimac Technologyja Mate Rimac objavio je na Facebooku fotografije na kojim se vidi kako napreduje izgradnja njegovog 200 miliona eura vrijednog kampusa u Svetoj Nedelji kod Zagreba.

“Krov gotov, trafo stanica od 40MW skoro završena. Prva faza kampusa trebala bi biti završena u roku do kraja godine a prve proizvodne linije trebale bi useliti ubrzo potom. Prostor u kampusu je već u potpunosti raspoređen i sada radimo na dodatnim prostorima slične ili veće površine”, objavio je Rimac na Facebooku.

Kako je ranije najavljeno iz kompanije, kada bude dovršen, Rimac Kampus će biti sjedište kompanija Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Ujedno, bit će to i jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Evropi i to ne samo u automobilskoj industriji.

Rimac je ranije najavio kako želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji te kako će ona utjeloviti sve Rimac vrijednosti. Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će kompaniji da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija nalazi se na zemljištu od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine.

- Reklama -

Popularno