Monday, May 29, 2023
Home Sport Igman vodi na poluvremenu protiv Željezničara, Ramić utišao Grbavicu

Igman vodi na poluvremenu protiv Željezničara, Ramić utišao Grbavicu

Na Grbavici je završeno prvo poluvrijeme utakmice Željezničara i Igmana u 29. kolu Premijer lige, a gosti vode sa 0:1.

Gledali smo sjajnih 45 minuta, a Igman je vjerovatno i zasluženo poveo preko Mirsada Ramića.

Prvo uzbuđenje viđeno je u trećoj minuti. Mekić je nezgodno centrirao, ali je vrhovima prstiju loptu s glave Amoaha skinuo golman Ćeman.

Igralo se otvoreno s obje strane, a u 8. minuti su oba tima imala velike šanse. Prvo je Duraković izblokirao Štilića, da bi potom u kontranapadu Ramić tražio Hebibovića pred golom Plavih, ali on je zakasnio.

U 10. minuti topovski sa dvadesetak metara šutira Drljević, ali prečka spašava Muftića i Željezničar.

Santos je u 17. minuti izbio sam pred Ćemana, ali golman Igmana ga je sjajno zaustavio. Već u narednom napadu Santos centrira za Krpića, ali i njegov šut glavom brani Ćeman.

U 23. minuti sjajno s desne strane u sredinu ulazi Hrelja i snažno šutira, a Muftić to brani.

Do vodstva Igman stiže u 25. minuti. Sjajno je centrirao Hrelja s desne strane, a Ramić majstorski pogađa glavom za 1:0.

Diskutabilna situacija viđena je u 33. minuti, kada Mahmić ruši Amoaha u kaznenom prostoru, ali Topalović nije ni pomislio da svira jedanaesterac.

Mogao je Igman u 40. minuti i do drugog gola, ali Hebibović je šutirao pored gola. Minut poslije je Muftić zaustavio šut Denkovića.

U sudijskoj nadoknadi je Santos imao još jednu situaciju jedan na jedan s Ćemanom, ali brazilčeva završnica je jednostavno očajna i golman Igmana ga je opet zaustavio.

- Reklama -

Popularno