Thursday, June 8, 2023
Home Sport Velić pred derbi sa Borcem: Igramo protiv najtežeg protivnika u Prvenstvu BiH

Velić pred derbi sa Borcem: Igramo protiv najtežeg protivnika u Prvenstvu BiH

Košarkaši Širokog sutra od 19h u GSD Pecara igraju utakmicu 20. kola Prvenstva BiH protiv ekipe Borca.

U prostorijama kluba je danas održana press-konferecija pred ovaj veliki derbi, a prisutnima su se obratili trener Ivan Velić i košarkaš Filip Kraljević.

“Lijep jedan niz je iza nas. Nadam se da ćemo ga produžiti i doći do još jedne pobjede, ali biti će teško. Borac je jedan od težih protivnika što se tiče Prvenstva BiH i ABA 2 Lige. Oni imaju izuzetan roster, veliku širinu i dobar kvalitet. Mi imamo nekih problema konstatno i to je jedino što me brine. Iz razno raznih razloga nismo mogli u kontinuitetu dobro trenirati, a mi kada dobro treniramo dobro i igramo. Očekujem veliku podršku naših navijača da dođu i podrže ove momke do još jedne pobjede”, istaknuo je trener Ivan Velić.

Utakmicu je najavio i košarkaš Filip Kraljević koji je istaknuo kako je uz podršku navijača uvijek puno ljepše igrati.

“Možemo reći da je ovo utakmica između najbolje dvije ekipe u ligi. Samim time očekujem jednu tešku i uzbudljivu utakmicu. Ekipa Borca je mlada, igraju sa jako puno energije, odlično trče i imaju odličan napadački skok. Na nama je da taj skok zatvorimo, odgovorimo na energiju i mislim da ako to napravimo uz one kvalitete koje imamo da ćemo biti jako blizu da utakmicu usmjerimo tamo gdje želimo. Naravno pozvao bih i navijače da nas dođu podržati. Vidjeli smo na turniru ABA lige kako to sve ljepše izgleda kada su navijači s nama, zato ovo je ipak derbi i ja se nadam da će navijači doći u velikom broju.”

- Reklama -

Popularno