Thursday, March 30, 2023
Home Sport Čačić: Hibridni tereni u Hrvatskoj su kihnuli jer klubovi nemaju opremu za...

Čačić: Hibridni tereni u Hrvatskoj su kihnuli jer klubovi nemaju opremu za održavanje

Dinamo sutra u 17.30 sati na Maksimiru protiv Rijeke igra derbi 26. kola hrvatskog prvenstva. Ekipa trenera Ante Čačića je u krizi i nikoga nije pobijedila već tri kola, dok je Rijeka dobila šest od zadnjih sedam prvenstvenih susreta i dolazi na Maksimir prepuna samopouzdanja.

Ante Čačić je na press-konferenciji uoči utakmice u dugom uvodu objašnjavao zašto je zagrebački tim upao u rezultatsku krizu. Donio je statističke podatke u zadnje tri utakmice, u kojima je Dinamo osvojio samo jedan bod, i objasnio je razloge loših rezultata u proteklom razdoblju. Uvod u press-konferenciju iskoristio je za čestitku Hajdukovim juniorima.

“Ispred nas je jedna vrlo bitna utakmica, ali prije toga bih čestitao Hajdukovim juniorima na pobjedi protiv Borussije. To je bila jedna odlična promocija hrvatskog nogometa koji veseli sve nas koji volimo hrvatski nogomet”, rekao je u uvodu te krenuo:

“Moramo pokazati da je rezultatska kriza iza nas. Domaćini smo nabujaloj Rijeci, ekipi koja je potpuno drukčija nego što je bila jesenas. Moj kolega Sergej Jakirović je napravio zaista respektabilnu momčad koja ovog proljeća igra vrlo učinkovito. Međutim, držim da je Dinamo u toj utakmici apsolutni favorit i da će se Dinamo u toj utakmici vratiti na pravi put i u dinamiku osvajanja bodova”.

Na konstataciju da se mnogo priča o njegovoj eventualnoj ostavci, Čačić je kazao:

“Ma, gledajte, za trenera su najvažniji porazi. Kad se pobjeđuje, svi su zaslužni, ali kad se gubi, najveća odgovornost je na treneru i on je taj koji mora davati odgovore i koji mora vratiti momčad na pravi put. Ponavljam, Dinamo u obje utakmice ove zadnje nije posrnuo, nego smo na takvim terenima limitirani. Protiv nas svatko igra maksimalno organizirano i odgovorno i, ako u takvim utakmicama ne zabiješ gol, postaneš nervozan i utakmica može krivo otići. Martin Baturina nije zaboravio igrati nogomet, ali nemoguće je igrati u takvim uvjetima.

Imat ćemo problema na svim terenima na kojima se ne može igrati kvalitetan nogomet. Za to nisu krivi domaći klubovi jer oni nemaju opremu za održavanje tih hibridnih terena koji su, blago rečeno, kihnuli. To priznaju i domaći igrači, ali to nam neće smjeti biti isprika za dalje, nego ćemo morati naći način da se adaptiramo na takve uvjete.”

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com