Friday, March 31, 2023
Home Sport Vrijede šest puta više nego kada ih je kupio: Jordan planira prodati...

Vrijede šest puta više nego kada ih je kupio: Jordan planira prodati Hornetse

Michael Jordan priprema se na prodaju Charlotte Hornetsa, javlja novinar Adrian Wojnarowski s ESPN-a. Najveći košarkaš svih vremena u ozbiljnim je pregovorima s aktuelnim manjinskim vlasnikom Gabeom Plotkinom te Rickom Schnallom, manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa

Jordan je prvo 2006. kupio manjinski udio u ondašnjim Charlotte Bobcatsima, a 2010. je postao njihov većinski vlasnik u poslu vrijednom 275 miliona dolara. Franšiza je trenutno procijenjena na 1,7 milijardi dolara i jedna je od najmanje vrijednih u NBA ligi, ali opet šesterostruko nadmašuje vrijednost Jordanovih ulaganja.

Jordanu, koji je rođeni pobjednik i vlasnik je šest NBA naslova, dosta je gledati kako mu ekipa iz sezone u sezonu tone sve dublje, a ne nazire se neki napredak. Niti imaju budućnost pickova na draftu niti dobre mlade igrače, a i kao franšiza dosta su neprivlačni najvećim NBA zvijezdama.

Iako mu igračku karijeru niko nije nadmašio, Jordan se nije proslavio kao vlasnik. Otkako je 2010. postao većinski vlasnik Hornetsa, samo triput su ušli u doigravanje i svaki put ispali u prvom krugu.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com