Friday, March 31, 2023
Home Sport Igrao za Liverpool i Lazio: Bivši reprezentativac Brazila okačio kopačke o klin

Igrao za Liverpool i Lazio: Bivši reprezentativac Brazila okačio kopačke o klin

Lucas Leiva (36) objavio je da odlazi u penziju. Vezista se u ljeto 2022. godine vratio u Gremio, klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru i koji se danas takmiči u drugoj ligi Brazila.

Upisao je 17 nastupa i postigao tri pogotka po povratku u svoju zemlju, no morao je prekinuti karijeru kada je otkriveno da ima problema sa srcem.

“Zahvalan sam za sve što mi se dogodilo tokom karijere. Zaključujem je tamo gdje i želim, ali ne na način koji bih želio. Iako, siguran sam da će drugi dio života također sjajno početi. Hvala svima na strpljenju, i ja sam morao čekati. Nadao sam se da će se situacija okrenuti, ali nije se dogodilo. Zdravlje mi je na prvom mjestu. Hvala trima klubovima u kojima sam profesionalno igrao. Moja priča nije započela u Gremiju, ali je krenuo važan dio i zato sve završavam tamo gdje sam oduvijek želio”, poručio je Leiva.

Leiva je profesionalnu karijeru započeo 2005. godine u Gremiju. Liverpool ga je 2008. godine doveo za deset miliona eura te je ondje bio do 2017. Ukupno je odigrao 346 utakmica za engleski klub, postigao sedam i asistirao za 21 pogodak te osvojio Liga kup. Navijači Liverpoola voljeli su ga zbog truda i predanosti.

Lazio ga je 2017. platio 5.7 miliona eura, nakon čega je za talijanski sastav odradio 198 utakmica u kojima je četiri puta bio strijelac, a 12 puta asistent. S Lazijom je osvojio italijanski kup i dva superkupa. Leiva ima 22 nastupa za reprezentaciju Brazila.

- Reklama -

Popularno

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com