Wednesday, March 29, 2023
Home Sport Mostarac stoji iza velikog uspjeha juniora Hajduka: Ne mogu opisati koliko sam...

Mostarac stoji iza velikog uspjeha juniora Hajduka: Ne mogu opisati koliko sam sretan

Jedan od svakako najzaslužnijih ljudi u sjajnom uspjehu juniora Hajduka je Mostarac Boro Primorac. Podsjetimo, Splićani su se plasirali u polufinale Lige prvaka, nakon penala su izbacili Borussiju Dortmund.

Bivši fudbaler Veleža je još 2019. godine preuzeo ulogu voditelja Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Boro je jedan od onih trenera starog kova, onaj koji voli kontinuitet. Od trenutka kada je preuzeo Akademiju, tu je i trener Marijan Budimir, znači već sada tri godine. To je taj kontinuitet.

“Rezultat se ne može postići preko noći. Tako gledam i na skaute, momke koji prate i daju savjete za dovođenje igrača. Morate imati i pedagošku službu u omladinskoj školi. Jer toj djeci treba pedagogija i psihologija. Meni je važno da ta djeca budu dobri igrači za Hajduk, ali mi je važnije sutra budu odgojeni i školovani”, rekao je Boro nakon preuzimanja Akademije, podsjeća Bljesak.

Tri godine poslije uz dosta emocija Primorac je slavio veliki uspjeh upravo tim mladih momaka. Za HDTV je u suzama govorio:

“Ovo smo ostvarili prvi put u povijesti kluba, ovo je povijesno. Mogu samo čestitati dečkima, staffu, skautima, cijelom klubu. Ovo će dinamizirati cijeli klub, da idemo naprijed, da napravimo od Hajduka veliki klub kao što i je. Mi moramo stalno biti u Europi. Penali su uvijek penali, drago je što smo prošli, ali čestitam dečkima na cijeloj utakmici. Slavili smo protiv velikog Dortmunda. Ovo je jedna od najboljih juniorskih ekipa koju sam vidio. Drago mi je zbog navijača. Uvijek nam treba ovakva podrška. Zadovoljan sam zbog Torcide i Dalmacije. Ne mogu opisati koliko sam sretan. Nisu me ponijele emocije, netko mi je stavio luka u oči.”

- Reklama -

Popularno